Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Probeer Slimleren nu gratis uit

Jij kunt nu - met jouw gehele klas, en al jouw collega’s - Slimleren helemaal gratis en vrijblijvend uitproberen. Benieuwd hoe dat werkt? Lees dan verder

Slimleren op proef

Ben jij geïnteresseerd geraakt in Slimleren en zou je het graag eens in de praktijk uitproberen? Dat kan nu gratis en vrijblijvend. Vul hieronder jouw gegevens in en je krijgt direct een welkomst e-mail waarmee je het systeem in kunt. Zo kun je zelf een beetje rondneuzen in Slimleren, maar je kunt ook direct met al jouw leerlingen & collega’s gebruik maken van al onze onderwijsprogramma’s.

Probeer Slimleren nu gratis uit

verstuur

Hoe ziet een proefperiode met Slimleren eruit?

Door het formulier hierboven in te vullen, start je automatisch een proefperiode met Slimleren. Je krijgt dan toegang tot al onze content & functionaliteiten en mag hier met zoveel leerlingen & collega’s gebruik van maken als je maar wilt. Een proefperiode duurt bij ons doorgaans 8 weken. Na deze 8 weken wordt in gezamelijk overleg besloten of het zinvol is om de proefperiode om te zetten in een pilot.

Met een pilot kun je gratis en vrijblijvend gebruik blijven maken van onze software tot het einde van het schooljaar. Als er interesse vanuit jullie school is om Slimleren langer dan de proefperiode te proberen dan zal er een pilot gestart worden. Voordat we een pilot starten geven we altijd graag een (online) workshop, en gaan we in gesprek om jullie behoeften goed in kaart te brengen.

1
Start proefperiode
Nu
2
Start pilot
Over 8 weken
3
Eindevaluatie + pilot rapport
4
Licentiepakket?
Einde schooljaar
Ja!
Ja!

Wat zijn de voordelen van Slimleren?

Veel extra oefenstof

De content van Slimleren voor het voortgezet onderwijs bestaat uit een gigantische hoeveelheid kwalitatieve oefeningen voor leerlingen in klas 1 t/m 3 van het vmbo, havo en vwo. Deze oefeningen gaan over meer dan 600 verschillende leerdoelen voor de vakken Wiskunde (alle lesstof), Nederlands (Spelling, Grammatica, Woordenschat) en Engels (Grammar & Vocabulary).

Na het geven van een antwoord krijgt de leerling niet alleen te zien dat het gegeven antwoord fout was, maar krijgt ook een heldere uitwerking te zien van hoe de oefening opgelost had moeten worden. Iedere oefening heeft een eigen uitwerking die de oplossing biedt voor die specifieke oefening. Dit zorgt ervoor dat een gemaakte fout direct resulteert in meer begrip. De leerling leert wat hij of zij fout heeft gedaan en kan die kennis meteen toepassen bij de volgende oefening. Zo baart oefening écht kunst.

Naast oefeningen biedt Slimleren ook heldere theorie-uitleg over ieder onderwerp.

Inspelen op individuele leerbehoeften

Jouw leerlingen zijn allemaal anders. En dat weet jij als geen ander. Met Slimleren heb jij direct inzicht in hoe je leerlingen presteren op de verschillende onderdelen van de lesstof. Met ons programma kun je vervolgens diespecifieke leerdoelen klaarzetten waar de leerlingen individueel behoefte aan hebben. Zo stoppen jouw leerlingen meer tijd in onderdelen die voor hen lastig of uitdagend zijn. Met een beter begrip tot gevolg.

Het oefenen voor de leerlingen zal als prettig worden ervaren, omdat de slimme software van Slimleren adaptief werkt. Tijdens het oefenen wordt het niveau van de oefeningen continu aangepast naar het niveau van de leerling.

Zo biedt jij met Slimleren met het grootste gemak gepersonaliseerd onderwijs aan al je leerlingen.

Lagere werkdruk

Lange dagen en stapels nakijkwerk. Welke docent kent het niet? Implementatie van Slimleren scheelt jou als docent veel nakijkwerk.

Het programma kijkt de gemaakte oefeningen automatisch na en geeft jou tot op oefening-niveau inzicht in de resultaten. Dit verlaagt de werkdruk per direct en stelt je in staat om écht les te geven.

Tijdwinst wordt voor de docent behaald, omdat het verkrijgen van dit inzicht helemaal vanzelf gaat. Het gebruiken van dit inzicht om gepersonaliseerd onderwijs te bieden en de leerlingen individueel met allerlei onderdelen van de lesstof aan de slag te laten gaan, is ook een makkie.

Enthousiaste leerlingen

Slimleren is gestart als alternatief op bijles voor leerlingen thuis. In die periode was het hoogste doel van ons team om Slimleren zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor leerlingen, zodat zij met plezier gebruik zouden maken van ons oefenprogramma en gemotiveerd zouden zijn om regelmatig te oefenen.

Het resultaat daarvan is dat leerlingen Slimleren heel erg leuk vinden om te gebruiken. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk; onze ontwerpers hebben er alles aangedaan om het programma zo intuïtief mogelijk aan te laten voelen en het ontwerp aan te laten sluiten op de belevingswereld van de leerlingen. Het sparen van items in Buddy’s Winkel levert leerlingen het grootste plezier op.

Als kers op de taart is Slimleren, door haar gebruikers, bekroond met de titel Beste Educatie Website van het Jaar 2019!

Wat zeggen docenten over Slimleren?

"De sectie Nederlands van het Dr. Knippenbergcollege maakt al een tijdje in de onderbouw gebruik van Slimleren en is daar zeer tevreden over!"
"De sectie Nederlands van het Dr. Knippenbergcollege maakt al een tijdje in de onderbouw gebruik van Slimleren en is daar zeer tevreden over!"

Via de docentenomgeving kan ik als docent makkelijk opdrachten voor mijn leerlingen klaarzetten op het gebied van spelling, grammatica en taalschat. Je kunt vrij eenvoudig deadlines aan de opdrachten koppelen en je ziet in een klassikaal overzicht wie van je leerlingen de deadline heeft gehaald. Ook kan ik in dit overzicht zien hoeveel goede antwoorden de leerlingen hebben gegeven. Het is ideaal om slimleren in de les te gebruiken, maar het maakt het ook makkelijk om leerlingen op afstand te volgen in deze gekke tijd.

Leerlingen zijn over het algemeen erg gemotiveerd om de opdrachten te maken. Leerlingen gaan helemaal los, doordat ze sterren en diamanten kunnen verzamelen waarmee ze hun uil kunnen ‘pimpen’. Ik heb al heel wat mooie uilen mogen bewonderen!

Sanne - Docent Nederlands Dr. Knippenbergcollege
"Het aanbod op de website sluit perfect aan op de grammatica onderwerpen uit de methode en het oefenmateriaal is van hoge kwaliteit."
"Het aanbod op de website sluit perfect aan op de grammatica onderwerpen uit de methode en het oefenmateriaal is van hoge kwaliteit."

Op onze school gebruiken we Slimleren als een aanvulling op de grammatica lessen uit de Engels methode. Het aanbod op de website sluit perfect aan op de grammatica onderwerpen uit de methode en het oefenmateriaal is van hoge kwaliteit. Ook is het erg prettig dat er oefeningen van te voren klaargezet kunnen worden.

De leerlingen raken erg enthousiast van het spelelement op de website en willen steeds meer punten verzamelen om hun uiltje aan te kleden. Ongemerkt steken ze zo veel meer tijd (en aandacht) in de oefeningen, wat leidt tot goede resultaten. Wij zijn erg tevreden!

Jamilla - Docent Engels Het Maerlantcollege