Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Basis - staafdiagrammen

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Basis - staafdiagrammen eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Basis - staafdiagrammen

  Theorie

Uitdaging

Wat is een staafdiagram en waarvoor kun je het gebruiken?

Methode

Een staafdiagram is een diagram waarin met staven een bepaalde waarde duidelijk wordt gemaakt. Het diagram bestaat uit staven die los van elkaar staan. De lengte van een staaf geeft een waarde aan. Staafdiagrammen zijn handig bij het vergelijken van uitkomsten uit onderzoeken bijvoorbeeld.

Het staafdiagram hiernaast is gemaakt door Karel, de vader van Patrick, Sanne, Daan en Sofie. In het staafdiagram kun je de hoogte van het zakgeld van zijn vier kinderen zien.

In het staafdiagram zie je op de horizontale lijn de namen van de kinderen. Op de verticale lijn zie je de bedragen in euro’s, welke begint met 0 euro en eindigt bij 6 euro.

De staven in de grafiek geven de hoogte van het zakgeld van ieder kind aan. Zo kun je bijvoorbeeld aflezen dat Daan een bedrag van € 2,00 als zakgeld van vader Karel krijgt en Sofie een bedrag van € 1,00. Ook kun je duidelijk zien dat Patrick meer zakgeld van vader Karel krijgt dan de andere kinderen.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Start een gratis pilot