Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Gevorderd - Hoeveel euro korting krijg je?

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Gevorderd - Hoeveel euro korting krijg je? eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Gevorderd - Hoeveel euro korting krijg je?

  Theorie

Uitdaging

Als je gaat winkelen zie je vaak in de etalage bordjes waarop bijvoorbeeld staat: 25% korting op alle jassen! Of: 30% korting in december! Dan is het natuurlijk ook wel handig als je kunt uitrekenen hoeveel korting je precies krijgt op die jas die je zo graag wilt hebben.

Hoe dat werkt leggen we je hier uit.

 

Methode

Stel: Jouw favoriete nieuwe koptelefoon kost €320. Wat een bedrag! Gelukkig is er een aanbieding en krijg je 35% korting op de koptelefoon. Hoeveel euro korting krijg je?

Het hele bedrag is hetzelfde als 100%. Om te berekenen hoeveel euro korting je in totaal krijgt, bereken je eerst hoeveel 1% van de prijs is. Dit doe je door €320 te delen door 100, dus:

320 : 100 = 3,2

Dit getal vermenigvuldig je met het percentage korting dat je krijgt, namelijk 35.

Dus 3,2 x 35 = €112

Je krijgt dus in totaal €112 korting op de nieuwe koptelefoon.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Start een gratis pilot