Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Basis - Zet de kommagetallen van laag naar hoog

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Basis - Zet de kommagetallen van laag naar hoog eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Basis - Zet de kommagetallen van laag naar hoog

  Theorie

Uitdaging

Hoe kun je bepalen welk kommagetal het grootste of juist het kleinste kommagetal is uit een lijstje kommagetallen? Dat leggen we je hier uit.

Methode

Stel je hebt de volgende kommagetallen:

0,60
0,38
0,50
0,35

Als je ze op volgorde wilt zetten van klein naar groot, dan bekijk je eerst het eerste cijfer achter de komma van ieder kommagetal. Dan zie je dat 0,38 en 0,35 de kleinste kommagetallen zijn. Daarna komt 0,50 en daarna 0,60.

Bij 0,38 en 0,35 is het eerste cijfer achter de komma bij beide een 3. We moeten dus naar het tweede cijfer achter de komma kijken, om te kunnen zien welk getal kleiner is. Het cijfer 5 is kleiner dan het cijfer 8, dus het kommagetal 0,35 is kleiner dan het kommagetal 0,38.

De juiste volgorde van klein naar groot is dus:

0,35 - 0,38 - 0,50 - 0,60

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Start een gratis pilot