Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Vermenigvuldigen en delen tot 500 - vlekken

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Vermenigvuldigen en delen tot 500 - vlekken eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Vermenigvuldigen en delen tot 500 - vlekken

  Theorie

Uitdaging

Keersommen met vlekken kun je oplossen door er een nieuwe som van te maken: een deelsom. Deelsommen met vlekken kun je soms oplossen door er een andere deelsom van te maken, en soms door er een keersom van te maken. Dit hangt af van waar de vlek in de som zit.

Hoe dit werkt leggen we je hier uit.

Methode

Keersommen met vlekken

  1. Maak er een deelsom van.
  2. Volg het stappenplan voor deelsommen.

 

Deelsommen met vlekken

Bij deelsommen met vlekken moet je een keersom maken, als de vlek vóór het deelteken staat. Je neemt het antwoord van de som en dat vermenigvuldig je met het getal dat wel in de som staat.

Bij deelsommen met vlekken moet je een andere deelsom maken, als de vlek áchter het deelteken staat. Je deelt het getal dat wel in de som staat door het antwoord.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Start een gratis pilot