Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Delen tot 10.000 - vlekken

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Delen tot 10.000 - vlekken eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Delen tot 10.000 - vlekken

  Theorie

Uitdaging

Deelsommen met vlekken kun je soms oplossen door er een andere deelsom van te maken, en soms door er een keersom van te maken. Dit hangt af van waar de vlek in de som zit.

Hoe dit precies werkt leggen we je hier uit.

Methode

Maak een keersom
Bij deelsommen met vlekken moet je een keersom maken, als de vlek vóór het deelteken staat. Je neemt het antwoord van de som en dat vermenigvuldig je met het getal dat wel in de som staat. In afbeelding 1 zie je een voorbeeld van hoe je dit doet.

Maak een andere deelsom
Bij deelsommen met vlekken moet je een andere deelsom maken, als de vlek áchter het deelteken staat. Je deelt het getal dat wel in de som staat door het antwoord. In afbeelding 2 zie je een voorbeeld van hoe je dit doet.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Start een gratis pilot