Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Symmetrie in vlakke figuren

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Symmetrie in vlakke figuren eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Symmetrie in vlakke figuren

  Theorie

Uitdaging

Wat voor soort symmetrie bestaat er in vlakke figuren?

Methode

In vlakke figuren (zoals een driehoek, cirkel, rechthoek, ect.) bestaan verschillende soorten symmetrie. Hieronder worden een aantal varianten kort besproken.

De symmetrieas van een vlak figuur gaat precies door het midden van het figuur. De symmetrieas deelt het figuur in twee gelijke delen op. Een voorbeeld met één symmetrieas is een gelijkbenige driehoek, een driehoek met twee gelijke benen en twee gelijke hoeken. Dit is in de afbeelding hiernaast te zien. Er kunnen meerdere symmetrieassen in één figuur voorkomen. Een figuur met één of meer symmetrieassen wordt een lijnsymmetrisch figuur genoemd.

Een vlak figuur kan ook puntsymmetrisch zijn. Het figuur kan 180 graden worden gedraaid en de vorm van het figuur is niet veranderd. Een voorbeeld is een rechthoek, die in de afbeelding hiernaast te zien is.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Start een gratis pilot