Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Midden-Oosten - waar ligt de stad?

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Midden-Oosten - waar ligt de stad? eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Midden-Oosten - waar ligt de stad?

  Theorie

Uitdaging

Je hebt vast weleens van het Midden-Oosten gehoord, maar waar welke landen en steden maken deel uit van dit continent?

Methode

Het Midden-Oosten of Zuidwest-Azië is een gebied/regio in Azië.

Het bestaat uit de landen Turkije, Saoedi-Arabië, Jemen, Oman, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Bahrein, Irak, Iran, Israël, Syrië, Jordanië, Libanon, Afghanistan, Pakistan en Koeweit (Pakistan, Egypte en Turkije wordt soms ook tot het Midden-Oosten gerekend). H

et bestaat voor het grootste gedeelte uit woestijn, maar is wel rijk aan olie en grondstoffen. Het klimaat is droog en warm. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en veel beroemde figuren uit de wereldgeschiedenis komen er vandaan. Het heeft ook een unieke cultuur, religie, taal en keuken. Arabisch en Farsi (Perzisch) worden er het meest gesproken.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Vraag gratis pilot aan