Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Zuid-Europa - waar ligt de stad?

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Zuid-Europa - waar ligt de stad? eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Zuid-Europa - waar ligt de stad?

  Theorie

Uitdaging

We kunnen Europa opdelen in een noordelijke deel, een oostelijk deel, een zuidelijk deel en een westelijk deel. Hier zie je een kaart van Zuid-Europa.

Maar welke landen liggen er in het zuiden van Europa en hoe noemen we de verschillende (hoofd)steden die in deze landen liggen?

Methode

Zuid-Europa is het zuidelijk deel van Europa. Het omvat met name de Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Het begrip Zuid-Europa heeft echter geen officiële status, welke gebieden en landen ertoe behoren is daarom niet altijd helemaal duidelijk. De Verenigde Naties hanteren bijvoorbeeld een andere definitie van de regio Zuid-Europa dan de Bosatlas dat doet.

Mensen die uit Zuid-Europese landen komen, worden vaak zuiderlingen genoemd.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Vraag gratis pilot aan