Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Oost-Europa hoofdsteden - gevorderd

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Oost-Europa hoofdsteden - gevorderd eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Oost-Europa hoofdsteden - gevorderd

  Theorie

Uitdaging

We kunnen Europa opdelen in een noordelijke deel, een oostelijk deel, een zuidelijk deel en een westelijk deel. Hier zie je een kaart van Oost-Europa.

Maar welke landen liggen er in het oosten van Europa en hoe noemen we de verschillende (hoofd)steden die in deze landen liggen?

Methode

Oost-Europa is het oostelijke deel van Europa. Er zijn verschillende meningen welke landen onder Oost-Europa vallen. Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland worden eigenlijk altijd als Oost-Europees gezien. De andere landen worden soms Centraal- of Zuidoost-Europees genoemd.

Vroeger was Oost-Europa eigenlijk vooral een term voor alle communistische landen aan de andere kant van het IJzeren Gordijn.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Vraag gratis pilot aan