Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Noord-Europa landen - gevorderd

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Noord-Europa landen - gevorderd eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Noord-Europa landen - gevorderd

  Theorie

Uitdaging

We kunnen Europa opdelen in een noordelijke deel, een oostelijk deel, een zuidelijk deel en een westelijk deel. Hier zie je een kaart van Noord-Europa.

Maar welke landen liggen er in het noorden van Europa en hoe noemen we de verschillende (hoofd)steden die in deze landen liggen?

Methode

Noord-Europa is het noordelijke deel van het continent Europa. Er zijn veel verschillende meningen over welk land tot Noord-Europa behoort.

Noord-Europa wordt vaak verward met Scandinavië, maar dit is de naam voor Zweden, Noorwegen en Denemarken samen (en eventueel IJsland en Finland daarbij). Het begrip Noord-Europa is dus ruimer. Er zijn nog andere regio's in Noord-Europa. Als eerste zijn er de Noordse landen, bestaande uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland en de Faeröer. Ten tweede de Baltische staten, waar Estland, Letland en Litouwen onder vallen en als laatste de Britse eilanden, waar het Verenigd Koninkrijk en Ierland onderdeel van zijn.

Alle Noord-Europese landen zijn onderdeel van de Europese Unie, met uitzondering van Noorwegen en IJsland (en binnenkort het Verenigd Koninkrijk). Echter heeft de EU wel vrijheid van goederen, diensten, personen en kapitaal met Noorwegen en zijn er soortgelijke verdragen met IJsland (wat een kandidaat-lidstaat is). Veel Noord-Europese landen zijn tevens lid van de Noordse Raad.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Vraag gratis pilot aan