Het meest gebruiksvriendelijke oefenprogramma vól slimmigheden

Welke lesstof is er beschikbaar in het programma van Slimleren?

Midden-Amerika wateren, gebieden en gebergten - basis

Met Slimleren oefenen leerlingen thuis of in de les, op een leuke en interactieve manier, de stof die jij voor ze klaar zet. Benieuwd naar onze stof? Hieronder zie je hoe het onderwerp Midden-Amerika wateren, gebieden en gebergten - basis eruit ziet. Leerlingen kunnen in Slimleren vragen over dit - en ieder ander - onderwerp maken. Docenten kunnen de resultaten daarvan inzien en daarmee hun lessen efficiënter inrichten en makkelijker differentiëren.

Midden-Amerika wateren, gebieden en gebergten - basis

  Theorie

Uitdaging

Je hebt vast weleens van Midden-Amerika gehoord en misschien weet je zelfs al wel hoe de landen, hoofdsteden en belangrijke steden heten die in dit continent liggen. En misschien ook wel waar ze liggen.

Maar weet je ook al hoe de belangrijke waterengebieden en gebergten van dit continent heten en waar ze zich in het continent bevinden?

Methode

Midden-Amerika is een gebied in het Amerikaanse werelddeel. Midden-Amerika bestaat kort gezegd uit Mexico, Centraal-Amerika en de Caraïben. Veel mensen denken dat Midden-Amerika niet bij Noord-Amerika hoort, maar dat is wel zo. Behalve het oostelijke deel van Panama hoort Midden-Amerika helemaal bij Noord-Amerika.

De begrippen Midden-Amerika en Centraal-Amerika worden soms met elkaar verward, maar meestal wordt Centraal-Amerika alleen gebruikt om de Centraal-Amerikaanse landbrug (een verbinding van Noord-Amerika en Zuid-Amerika door middel van land, zie het kaartje) aan te geven, terwijl het hele gebied Midden-Amerika wordt genoemd.

Je moet Midden-Amerika niet verwarren met Meso-Amerika. Meso-Amerika is een cultureel-historisch gebied waarin verschillende culturen voorkwamen, maar het is niet raar als je je vergist, want de begrippen Midden- en Meso-Amerika overlappen elkaar wel een beetje.

Veel van de landen in Midden-Amerika liggen in zee, in een eilandengroep die bekend staat als het Caribisch gebied vanwege haar warme klimaat.

Benieuwd geworden naar Slimleren?
Vraag gratis pilot aan